Ryg, lænd og bækken

Kranio-Sakral terapi rygsmerter

Har du rygproblemer, er du ikke alene. Op imod halvdelen af alle danskere oplever hvert år at have rygsmerter.
Stillesiddende arbejde, manglende muskelstyrke, forkert holdning er velkendte årsager til rygproblemer. En fejlstilling i bækkenet eller korsbenet vil give hele kroppen et skævt udgangspunkt og musklerne i højre og venstre side på kroppens for- og bagside, vil arbejde forskelligt. Herved kan der opstå uhensigtsmæssige træk på ryghvirvlerne og en spinalnerve påvirkning kan opstå.  
Hvis bækkenet er fejlstillet, kan du opleve, at træning kan forværre din tilstand, hvorfor bækkenet må rettes op, før træning igangsættes.

Lændesmerter

Bækkenet er rygsøjlens fundament. Meget ofte stammer smerter i ryg og lænd fra ubalance i bækkenet. Ved overgangen mellem den nederste lændehvirvel og korsbenet kan der opstå store smerter hvis der er en fejlstilling i korsbenet, da nerver kan blive af klemt. Her handler det om at få rette bækkenet og korsbenet op.

Bækkenproblemer og bækkensmerter

Alle kan have bækkenproblemer, hvis der er fejlstillinger i bækken og korsben. En fejlstilling eller låsning kan opstå ved fald, slag og ved fødsel. Du kan læse videre om Bækkenløsning.

Bækkenløsning

Under en graviditet bliver der gradvist større belastning på bækkenet, der skal bære den ekstra vægt og ekstra fylde. Samtidig blødgøres ledbånd og ligamenter der holder bækkenet og korsbenet på plads pga. hormonet relaxin. Blødgøringen kan resultere i at leddene mellem bækkenet og korsbenet (SI-leddene) bliver for fleksible og dette kan udløse smerter. Hos nogle kvinder låses SI-leddet i fejlstillinger. Nogle oplever smerter i et SI-led, andre begge SI-led, mens de meget uheldige oplever smerter i begge SI-led og samt foran ved symfysen (skambenet).
Med KST-behandling kan bækken, korsben og SI-led forsigtigt korrigeres og den gravide vil blive instrueret i hvorledes hun kan passe på sig selv med simple øvelser kan ”låse et fastlåst led op”.

Kranio-Sakral terapi til rygsmerter

Er du interesseret i at vide mere om Kranio-Sakral terapi til rygsmerter, kan du kontakte mig her

KST og kroppens fundament – bækkenet

På egen skole “Institut for Kropsterapi” underviser jeg i kurset KST og kroppens fundament – bækkenet