Sundhedsvejledning


Som sundhedsvejleder arbejder jeg med at støtte og vejlede familier. Jeg arbejder gerne med det hele menneske, og derfor giver det god mening at kombinerer KST-behandling med sundhedsvejledning for at støtte krop og psyke hele vejen rundt.

Sundhedsvejledning kan hjælpe til at styrke kroppens:

 • Grundlæggende sundhedstilstand
 • Immunforsvar
 • Tarme og fordøjelse

Sundhedsvejledning kan bruges i forbindelse med:

 • Adfærd
 • Allergi, eksem
 • Amning, modermælkserstatning og overgangskost
 • Ernæring
 • Fordøjelse, forstoppelse, diarre, kolik, luft, refluks
 • Fødevarereaktioner
 • Hovedpine
 • Naturlige midler frem for medicin
 • Smerter
 • Søvn
 • Vitaminer, mineraler og fedtstoffer.
 • Øreproblemer

En Sundhedsvejledning vil som udgangspunkt opstartes med udlevering af et dybdegående spørgeskema, hvorfra jeg kan få en overblik over den generelle sundhedstilstand og hvor det kunne være hensigtsmæssigt at sætte ind.

Grundlæggende sundhed

Den grundlæggende sundhedstilstand kan bl.a. være udfordret af spændinger, fejlstillinger, fødevarer, dårlig fordøjelse, livsstil, kultur, forurening, kemikalier.

Immunforsvar, tarme og fordøjelse

Immunforsvar og fordøjelse hænger nøje sammen, idet 60-80 % af vores immunforsvar findes i tarmene. Med sundhedsvejledning kan jeg hjælpe dig med at forbedre din fordøjelse og tarmsundhed.

Adfærd

Adfærd kan påvirkes af tilstanden i tarmene. Ved en utæt tarm og fødevare reaktioner, kan der opstå kemiske reaktioner, der kan påvirke børns adfærd, hvorfor en bedre tarmsundhed kan ændre adfærden til det bedre.

Allergi og eksem

Hvert 3. danske barn har allergi, astma eller høfeber (10 % har astma og 20% har eksem). Hos mange forsætter det i voksenalderen.
Hvorfor får vi allergi? Hos mange er det en tarm ubalance, fødevarereaktion, for få bakterier i opvæksten, for meget sukker, for få gode fedtstoffer, næringsfattig kost, giftstoffer i omgivelserne, manglende søvn og stress.
Har du et ønske om naturlig støtte i forbindelse med allergi og at vi prøver at finde frem til årsagen, kan sundhedsvejledning være en mulighed.

Amning, modermælkserstatning og overgangskost

Driller amning, kan det være fordi barnet er blevet trykket på ansigtet og kranie under fødslen og derfor ikke kan danne vakuum. KST-behandling kan ofte hjælpe barnet.
Får dit barn modermælkserstatning og driller maven eller fordøjelsen, kan jeg hjælpe med vejledning til hvilket mærke og type, der kan være hensigtsmæssigt at skifte til.

Ernæring

Den rette ernæring er byggestenene for et hvert menneske og dennes sundhed. Det vigtig med en god sammensætning af de rette elementer med et fornuftigt indhold af vitaminer, mineraler, fedtstoffer og probiotika og præbiotika til tarmene.

Sundhedsvejledning, vitaminer, mineraler, mælkesyrebakterier, immunforsvar, allergi

Fordøjelse, forstoppelse, diarre, kolik, luft, refluks

Det handler om at heale tarmsystemet, finde ud af om der er fødevarereaktioner, finde den rette kostsammensætning, kosttilskud, finde naturlige midler der kan hjælpe fordøjelsen og at finde ud af om der er noget fysik, der påvirker fordøjelsen. Sundhedsvejledning og KST-behandling vil ofte kunne hjælpe dig til at få en god balance i fordøjelses systemet.

Sundhedsvejledning og fødevarereaktioner

Ofte ser jeg at fødevarereaktioner kan være skyld i mange problemer f.eks. astma, allergi, nedsat immunforsvar, hyppige infektioner, øreproblemer, forstoppelse, diarre, kolik, refluks, oppustethed, ondt i maven, ildelugtende prutter, træthed, humørsvingninger, hyperaktivitet, dårlig søvn og migræne.
Der kan være flere måder at gribe sagen an på. Vi kan starte med en fødevare test eller udelukke fødevarer der er mistanke om i en periode.

Naturlige midler frem for medicin

Homøopati kan på en naturlig og bivirkningsfri måde støtte kroppen og har særdeles mange virkeområder. Kan gives til alle aldre.
Bachs blomster remedier kan på en naturlig og bivirkningsfri måde støtte psyken og har særdeles mange virkeområder. Kan gives til alle aldre.
Nødhjælpskasse jeg har sammensat en naturlig nødhjælpskasse til børnefamilier med hjælp til næsten enhver situation.

Smerter

Der findes mange naturlige smertedæmpende midler til børn og voksne som kan gives i stedet for ex. panodil.

Søvn

En god nattesøvn er vigtig for immunforsvar, appetit, indlæring, væksthormoner, psykisk opladning, bearbejdning af dagens hændelser og indtryk, rensning af hjernen for affaldsstoffer, dannelse af nye hjerneforbindelser.
Har du problemer med indsovning eller opvågninger igennem natten er der flere ting, jeg kan sætte ind med: KST-behandling kan afbalancere nervesystemet og kosttilskud og homøopati kan støtte kroppen til mere ro og balance.

Vitaminer, mineraler og gode fedtstoffer

At vi får nok vitaminer, mineraler og gode fedtstoffer er afgørende for vores generelle sundhed, for immunforsvar og fordøjelse. Får vi ikke nok igennem kosten?
Dyrknings tid, høsttid og udpining af jorden har betydning for frugt og grønts indhold af næringsstoffer. Forskere har desværre konstateret at indholdet af vitaminer og mineraler er faldet markant gennem de seneste 10 år. Det betyder at vi f.eks. skal spise 7 gange så mange bananer, 3 gange så mange broccoli eller spinat, for at få de samme vitaminer og mineraler som for bare 10 år siden. Derfor kan det være nødvendigt med tilskud og tilskud af den letoptagelige slags.

Sundhedsvejledning

Vil du vide mere, kan du kontakte mig her

Jeg er uddannet Børnesundhedsvejleder hos Anette Straath i 2020, du kan læse mere om uddannelsen her

Sundhedsvejledning – hjælp til fordøjelse, immunforsvar, adfærd, allergi, eksem, fødevarereaktioner, søvn, smerter, forstoppelse