Børnesundhedsvejledning

Som Børnesundhedsvejleder arbejder jeg med at støtte og vejlede børnefamilier. Jeg arbejder gerne med det hele menneske, og derfor giver det god mening at kombinerer KST-behandling med sundhedsvejledning for at støtte krop og psyke hele vejen rundt

Som Børnesundhedsvejleder har jeg uddannelse i at styrke kroppens:

 • Grundlæggende sundhedstilstand
 • Immunforsvar
 • Tarme og fordøjelse

Børnesundsvejledning i forbindelse med:

 • Adfærd
 • Allergi, eksem
 • Almindelige børnesygdomme
 • Amning, modermælkserstatning og overgangskost
 • Ernæring
 • Fordøjelse, forstoppelse, diarre, kolik, luft, refluks
 • Fødevarereaktioner
 • Naturlige midler frem for medicin
 • Smerter
 • Søvn
 • Vitaminer, mineraler og fedtstoffer.
 • Øreproblemer

En Børnesundhedsvejledning vil som udgangspunkt opstartes med udlevering af et dybdegående spørgeskema, hvorfra jeg kan få en overblik over den generelle sundhedstilstand og hvor det kunne være hensigtsmæssigt at sætte ind.

Grundlæggende sundhed

Den grundlæggende sundhedstilstand kan bl.a. være udfordret af spændinger, fejlstillinger, fødevarer, dårlig fordøjelse, livsstil, kultur, forurening, kemikalier

Immunforsvar, tarme og fordøjelse

Immunforsvar og fordøjelse hænger nøje sammen, idet 60-80 % af vores immunforsvar findes i tarmene. Med sundhedsvejledning kan jeg hjælpe dig med at forbedre din fordøjelse og tarmsundhed.

Adfærd

Adfærd kan påvirkes af tilstanden i tarmene. Ved en utæt tarm og fødevare reaktioner, kan der opstå kemiske reaktioner, der kan påvirke børns adfærd, hvorfor en bedre tarmsundhed kan ændre adfærden til det bedre.

Allergi og eksem

Hvert 3. danske barn har allergi, astma eller høfeber (10 % har astma og 20% har eksem).
Hvorfor får alle disse børn allergi? Hos mange er det en tarm ubalance, fødevarereaktioner, for få bakterier i opvæksten, for meget sukker, for få gode fedtstoffer, næringsfattig kost, giftstoffer i omgivelserne, manglende søvn og stress.
Har du et ønske om naturlig støtte til dit barn og at prøve at finde frem til årsagen, kan Børnesundhedsvejledning være en mulighed.

Almindelige børnesygdomme

Et sygt barn kan hjælpes på mange andre måder end med panodil og medicin, der virker febernedsættende. Vidste du, at når feberen nedsættes, nedsættes kroppens naturlige forsvar mod sygdommen? Der findes andre måder at støtte kroppen på, uden at forstyrre kroppens eget forsvar, men derimod styrke det.

Børnesundhedsvejledning – hjælp til overgangskost, vitaminer, mineraler og sund kost

Amning, modermælkserstatning og overgangskost

Driller amning, kan det være fordi barnet er blevet trykket på ansigtet og kranie under fødslen og derfor ikke kan danne vakuum. KST-behandling kan ofte hjælpe barnet.
Får dit barn modermælkserstatning og driller maven eller fordøjelsen, kan jeg hjælpe med vejledning til hvilket mærke og type, der kan være hensigtsmæssigt at skifte til.

Ernæring

Den rette ernæring er byggestenen for et hvert barns vækst og sundhed, derfor er det så vigtig med en god sammensætning af de rette elementer med et fornuftigt indhold af vitaminer, mineraler, fedtstoffer og probiotika og præbiotika til  tarmene. Børnesundhedsvejledning kan hjælpe jer med en sammensætning, der passer lige netop til dit barn.

Fordøjelse, forstoppelse, diarré, kolik, luft og refluks

Det handler om at heale tarmsystemet, finde ud af om der er fødevarereaktioner, finde den rette kostsammensætning, kosttilskud, finde naturlige midler der kan hjælpe fordøjelsen og at finde ud af om der er noget fysik, der påvirker fordøjelsen. Børnesundhedsvejledning og KST-behandling vil ofte kunne hjælpe dit barn til at få en god balance i fordøjelsessystemet.

Fødevarereaktioner

Ofte ser jeg at fødevarereaktioner kan være skyld i mange problemer f.eks. astma, allergi, nedsat immunforsvar, hyppige infektioner, øreproblemer, forstoppelse, diarre, kolik, refluks, oppustethed, ondt i maven, ildelugtende prutter, træthed, humørsvingninger, hyperaktivitet, dårlig søvn og migræne.
Der kan være flere måder at gribe sagen an på. Vi kan starte med en fødevare test eller udelukke fødevarer der er mistanke om i en periode.

Naturlige midler frem for medicin

Homøopati kan på en naturlig og bivirkningsfri måde støtte kroppen og har særdeles mange virkeområder. Kan gives til alle aldre.
Bachs blomster remedier kan på en naturlig og bivirkningsfri måde støtte psyken og har særdeles mange virkeområder. Kan gives til alle aldre.
Nødhjælpskasse jeg har sammensat en naturlig nødhjælpskasse til børnefamilier med hjælp til næsten enhver situation.

Smerter

Børn skal ikke have smerter, men der er så mange andre ting, vi kan gøre end at give dem panodil. Jeg foretrækker KST-behandling samt forskellige naturlige midler.

Søvn

Det er normalt at børn under 9 mdr. vågner flere gange i løbet af natten for at få mad nok til den hurtige vækst. En god nattesøvn er vigtig for immunforsvar, appetit, indlæring, væksthormoner, psykisk opladning, bearbejdning af dagens hændelser og indtryk, rensning af hjernen for affaldsstoffer, dannelse af nye hjerneforbindelser.
Vågner dit spæde barn flere gange end gennemsnittet eller sover dit større barn ikke igennem eller har problemer med at falde i søvn, er der flere ting jeg kan sætte ind med. Med KST-behandling kan jeg afbalancere nervesystemet og med kosttilskud og midler, kan jeg støtte kroppen til mere ro og balance. Læs mere om KST og søvnbehandling hos babyer

Vitaminer, mineraler og gode fedtstoffer

At vi får nok vitaminer, mineraler og gode fedtstoffer er afgørende for vores generelle sundhed, for immunforsvar og fordøjelse. Tilmed skal det være letoptagelige vitaminer og minerale

Får vi ikke nok igennem kosten?
Desværre er landbrugsjorden som vores grønsager og frugttræer vokser i stor udstrækning udpint og udtømt for mineraler, og forskere desværre har konstateret at indholdet af vitaminer og mineraler er faldet markant gennem de seneste 10 år. Det betyder at vi f.eks. skal spise 7 gange så mange bananer, 3 gange så mange broccoli eller spinat, for at få de samme vitaminer og mineraler som for bare 10 år siden, for at få de samme vitaminer og mineraler gennem kosten. Det gælder også for mange andre fødevarer, derfor kan det være nødvendigt med tilskud.

Børnesundhedsvejledning og øreproblemer

Alt for mange børn har øreproblemer, der påvirker barnets og familiens livskvalitet. Nogle ørelæger er begyndt at tilråde at sætte barnet på en mælkefri diæt og det kan jeg kun støtte op om. Der meget der kan gøres for at styrke barnets sundhed og immunforsvar. Med Børnesundhedsvejledning vil vi kigge på kost og tilskud og støtte op med KST-behandling, hvor kranie-knogler og muskler omkring øret afbalanceres.

Jeg er uddannet og certificeret Børnesundhedsvejleder i 2020 hos Anette Straath. Læs mere om uddannelse.
 

Børnesundhedsvejledning

Vil du vide mere, kan jeg kontaktes her