Biodynamisk KST

Biodynamisk KST

En behandling med Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi både adskiller sig fra og ligner en almindelig behandling med Kranio-Sakral Terapi. Den helt store forskel ligger i, hvor aktiviteten under behandlingen kommer fra. Ved en almindelig Kranio-Sakral Terapi-behandling er behandleren som regel relativt aktiv – flytter hænderne en del gange og tester og korrigerer kraniet og resten af kroppen mærkbart.

En BKST behandling er lidt anderledes, idet behandleren ikke længere er så tydeligt aktiv – aktiviteten er mere subtil fra behandlerens side. Det er vigtigt at behandleren kan forholde sig roligt og neutralt – ikke gøre så meget fysisk med kroppen. I stedet lyttes mere til kroppens aktivitet. Denne lytten med hænderne – er en lytten til kroppens mange forskellige aktiviteter. Kroppen arbejder 24 timer i døgnet for at hjælpe os tilbage mod balance. Disse aktiviteter, lytter og forholder behandleren sig til og støtter kroppens egen rebalancering.

Biodynamisk KST oprindelse

Den starter, hvor Kranio-Sakral terapiens skaber Dr. William G. Sutherland sluttede – efter 54 års fordybelse. Dr. Sutherland var i begyndelsen meget fysisk og meget aktiv, når han behandlede og han udførte mange KST teknikker på sine klienter.

Gennem årene blev han mere og mere blid og skiftede sit fokus til i højere grad at lytte til klientens system med sine hænder. Herved opdagede han, at klienten faktisk allerede havde en “indbygget” behandlingsplan klar. Denne plan har mange navne: kroppens selvregulerende mekanismer, kroppens selvhelbredende iboende behandlingsplan eller kroppens The Embryonic Forces (TEF) – altså de embryologiske kræfter.

Det er netop disse kræfter der kontaktes / hjælpes / støttes ved en biodynamisk KST behandling. En hjælp til kroppens egne selvhelbredende kræfter, så kroppen healer og reparerer sig selv. 

Tilgangen i klinikken

Jeg har en længerevarende uddannelse indenfor begge grene af Kranio Sakral terapi og vurderer i den pågældende situation hvilken type, der er mest hensigtsmæssig at bruge. 

Er du mere til Biomekanisk KST læs her