Stramt tungebånd

Stramt tungebånd, læbebånd og kindbånd

Jeg har oplevet en øget søgning til behandling af børn med stramme tunge-, læbe og kindbånd siden 2020. Mange af de børn, jeg behandler, har fællesnævnere: svært ved at amme, drikke af flaske eller spise fast føde, meget urolige, maveproblemer, afbrudt søvn, gylper meget, aldrig helt veltilpasse og velfungerende. ØNH læger har ofte vurderet at problemet ikke var stor nok til klip eller genklip. Når jeg behandler børnene, registrerer jeg tit, at de har store spændinger i og omkring kæbe, bryst, i maveregion, ben og fødder.
To af de børn jeg behandlede, ”splattede ud” og slappede af på en måde forældrene ikke før havde set og faldt i søvn. Børnene har ofte en stor spændingsgrad i krop og kæber, der forstyrrer dem både dag og nat og ved indtagelse af fødevarer.

Maj 2024 blev jeg eksamineret Tungebåndsvejleder og har nu forudsætning for at lave en vurdering af læbe-, tunge- og kindbånd på 0-1 årige samt tilrettelægge øvelser der understøtter tungefunktion, tilrettelægge øvelser til afspænding af mund og instruktion i aftercare. Jeg tilrettelægger ligeledes KST behandling før og efter klip.

Jeg har de seneste år uddannet mig indenfor:

  • Stramt tungebånd – spændinger som følge heraf – afspænding før og efter klip
  • Stramt tungebånd – øvelser og før og efter klip
  • Stramt tungebånd – vejledning i aftercare
  • Stramt tungebånd, læbebånd, kindbånd – vurdering
  • 25 timers tungebåndsvejleder uddannelse