Hoved

Kranio-Sakral terapi hovedpine og andre problematikker i hovedet

Problematikker i og omkring hovedet er et kerneområde for Kranio-Sakral terapi behandling.
Ved afspænding af kranie knoglernes indbyrdes kontakt, kranienerver, bindevæv og muskler, er det muligt at komme omkring mange problematikker og afhjælpe disse. Behandlingen kan støttes op med Sundhedsvejledning.
Nederst på siden finder du tekst om behandling af: bihuleproblemer, hjernerystelse, hovedpine, kæbespændinger, piskesmæld og tinnitus.

Områder jeg har god erfaring med at behandle?

 • Allergi
 • Bihuleproblematikker
 • Hjernerystelse
 • Hovedpine
 • Kæbespændinger
 • Migræne
 • Overtryk og undertryk i cerebrospinalvæsken
 • Piskesmæld
 • Svimmelhed
 • Syn og samsyn
 • Snorken
 • Tantepukkel
 • Tinnitus
 • Whiplash

Bihuleproblemer

Gentagne bihulebetændelser, tæthed i næse, en trykkende fornemmelse omkring kindben, øjne, ører, pande og hovedpine er nogle af de gener, vi kan have i forbindelse med bihuleproblemer. Med Kranio-Sakral terapi kan der fjernes spændinger fra kindben, næseknogler, ganeknogle og pandeknoglen og dette vil i mange tilfælde lette bihuleproblemerne da bihulegangene kan få en bedre passage og trykket kan udlignes.

Hjernerystelse

Jeg har rigtig god erfaring med at kunne hjælpe personer, der har fået hjernerystelse med Kranio-Sakral terapi behandling. Jo hurtigere behandling efter ulykken, desto bedre. Spændinger i kranieknogler, bindevævsmembraner imellem hjernehalvdelene, kranienerver og blodforsyning til hjernen er nogle af de områder en behandling vil indeholde.
En hjernerystelse er ofte udløst af et fald eller slag, hvorfor andre dele af kroppen ofte også kan være påvirket, derfor vil en behandling indeholde en helkrops vurdering og behandling af fundne ubalancer.
Se film om et lille udpluk af behandlingsområde ved hjernerystelse

Kranio-Sakral terapi hovedpine og migræne

Hovedpine er en betegnelse der rummer mange afarter: spændingshovedpine, migræne, menstruel migræne, Hortons hovedpine, medicinoverforbrugshovedpine, sinushovedpine, hovedpine ved lavt blodsukker, fødevarebetinget hovedpine og kombinationshovedpine.
Måske er du ikke selv klar over, hvilken type hovedpine du har. Ved behandlingsstart vil jeg ud fra dine symptomer, forsøge at konkretisere hvilken slags hovedpine, der er tale om og tilrettelægge behandlingen herefter.

Hovedpine, migræne, piskesmæld, bihuleproblemer, tinnitus, kæbespændinger

Kæbespændinger

Mange mennesker døjer med kæbespændinger og der kan være flere årsager til disse. En helkropsvurdering vil være indeholdt i behandlingen, da spændingerne kan være opstået pga. ubalancer andre steder i kroppen. En behandling kan indeholde behandling i mund, kranie, kranienerver, nakke, bækken og halsmuskulatur.
Årsager til kæbespændinger kan f.eks. være: pga. tandtilretning, længerevarende tandlægebesøg, tandudtrækning, nakkespændinger, uhensigtsmæssig krops holdning, skævhed i bækkenet, fald eller slag på kæbe, fejlstilling i kæbeleddet, stramt tungebånd, eller stress. Se film hvor jeg fortæller om kæbespændinger og behandling

Piskesmæld

Jeg har god erfaring med at kunne hjælpe personer, der har fået piskesmæld. Jo hurtigere behandling efter ulykke, desto bedre for at undgå, at spændinger og ubalancer forplanter sig i hele kroppen. Alt efter hvordan din krop er påvirket sammensættes behandlingen og vil ofte indeholde: afspænding af kranieknogler, bindevævsmembraner imellem hjernehalvdelene, kranienerver, hjernens blodforsyning, de 7 nakkehvirvler, kæbe og bækken. Læs også om nakkeproblemer.

Tinnitus

Tinnitus er vanskeligt at arbejde med, men mange klienter har opnået bedring efter KST-behandling i Klinik-Ege. Det går sjældent helt væk, men der kan ofte opnås bedring, idet lyden kan blive svagere, dybere (mindre generende tone), og længere intervaller imellem lydende. Nogle oplever at lydene helt går væk i længere perioder. De klienter, jeg bedst kan hjælpe, har fået tinnitus efter en stresset periode eller hændelse.

Jeg underviser Kranio-Sakral terapeuter, der ønsker at en udvidet uddannelse i behandling af hovedpine / migræne, og i behandling af piskesmæld, samt beehandling af hjernerystelse.