Præmatur
Kranio-Sakral terapi og Børnesundhedsvejledning til præmatur barn
Blid Kranio-Sakral terapi kombineret med Børnesundhedsvejledning, kan være et godt valg til det lille sarte præmature barn. Med Kranio-Sakral terapi kan krop og nervesystem støttes, der kan arbejdes med spændinger i muskulatur, bindevæv, ligamenter, knogler og nervesystemet kan afbalanceres. Med Børnesundhedsvejledning kan jeg støtte jer i forhold til ernæring, tilskud, immunforsvar, fordøjelse, allergi og søvn.
Stress og sensibilitet
Et barn, der kommer til verden mere end 3 uger før termin betegnes som præmatur. Barnets nervesystem udvikles frem til den 38.-40. graviditetsuge og det samme gør sanseapparat, derfor kan en fødsel tidligere end dette tidspunkt, påvirke barnet både fysisk, mentalt og socialt. Hvis barnet har et uudviklet centralnervesystem og en umoden hjerne, kan det gøre barnet hypersensitivt og mere udsat for stress. Her kan Kranio-Sakral terapi behandling ofte hjælpe barnet, så det får mere ro i sin krop og i sit nervesystem.
Sutte og spisebesvær
Har barnet svært ved at spise, kan det skyldes umodenhed, men kæbe, ansigts, og nakke spændinger kan ligeledes påvirke barnets evne til at sutte og spise. Med blid Kranio-Sakral terapi kan der løsnes spændinger i barnets mund, ansigt og nakke.
Fordøjelse og refluks
Præmature børn har ofte forskellige fordøjelsesproblemer. En kombination af at barnet ofte er forløst ved kejsersnit og en tid med Cpap, modermælkserstatning, antibiotika og anden medicin kan påvirke barnets tarmflora. Med Kranio-Sakral terapi kan jeg arbejde med spændinger omkring barnets mave og spiserør og med Børnesundhedsvejledning kan jeg have med fokus på opbygning af en sund og varieret tarmflora.
Fladt og skævt baghoved
Børn der ligger over længere tid på baghovedet har tendens til at få et fladt baghoved, da kraniet er meget blødt og formbart i den første tid. Et barn med en favoritside har tendens til at blive flad i den ene side af baghovedet. favoritsiden opstår oftest pga. en rotation i en eller flere nakkehvirvler. Med blid Kranio-Sakral terapi er det muligt at arbejde med nakkehvirvler, kraniets suturer og spændinger i baghoved og nakke, med det formål at kraniet “folder sig ud” og vender tilbage til sin oprindelige facon. Nb! behandlingen kan ikke gøre det alene. Aflastning af det flade sted er samtidig nødvendigt.
Tvillinger
Under en graviditet med tvillinger er der stor risiko for fødsel før termin. Pladsen i livmoderen er trang i sidste trimester og børnene kan ikke bevæge sig ret meget og vil i den sidste del af graviditeten ligge i den samme stilling. Mange tvillinger udvikler banan facon eller C-facon som det også kaldes, men det kan Kranio-Sakral terapi behandling heldigvis hjælpe på. Hos nogle børn ses det tydeligt lige efter fødslen og hos andre ses det først i løbet af en måneds tid
Kranio-sakral terapi kan ofte hjælpe et præmatur barn:
- Amme, spise problemer
- Banan facon eller C-facon
- Balance i centralnervesystemet
- Fladt baghoved
- Fordøjelsesproblemer
- Følelsesmæssig balance
- Generel trivsel
- Gylp
- Hoved løft
- Immunforsvar
- Koncentration
- Lettere at kunne optage og bearbejde sanseindtryk og derved blive mindre overstimuleret.
- Motorik
- Spændinger i kroppen særligt i brystkassen
- Stress
- Søvn
Er hovedløft og maveliggende stilling en udfordring?
Har dit barn problemer med hoved løft i maveliggende stilling, kan det skyldes spændinger eller fejlstillinger i nakken. Med blid Kranio-Sakral terapi kan spændinger og fejlstillinger korrigeres.
Hjælpe til de forskellige udviklingstrin
Barnet kan få behandling og vejledning gennem hele opvæksten i Klinik-Ege om nødvendigt.
Præmatur og Kranio-Sakral terapi – vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte mig angående dit barn, hvis du har spørgsmål her
Som Certificeret Børnesundhedsvejleder og Børne Kranio-Sakral terapeut kan jeg tilbyde hjælpe indenfor en lang række områder i forhold til det præmature barn.
Jeg er videreuddanner Kranio-Sakral terapeuter, der ønsker at specialisere sig i behandling af børn. Er du interesseret, kan du læse mere om uddannelserne her